kitap arkası

KIRIK KANATLAR- HALİL CİBRAN

4.2
(5)

KİTAP ÖNERİSİ; KIRIK KANATLAR

Unutamayacağım bir kitap ve asla unutmayacağım bir dua,
Selma Kerame’nin duası;
“Merhamet eyle ya Rab ve canlandır bütün kırık kanatları.”

Yaşadığı dönemde ve günümüzde felsefi ve siyasi görüşleriyle derin izler bırakan Halil Cibran, çağımızın en değerli düşünür ve şairlerinden biridir. Kendisi 1883 Lübnan doğumlu olup ABD vatandaşıdır.
Bu büyük şair bir çok alanda değerli eserler vermiştir, şüphesiz bunlardan biri de Kırık Kanatlar adlı aşk romanıdır.
Buram buram tarih kokan Beyrut şehri Halil Cibran’ ın, Selma Kerame’ ye duyduğu derin hislerin bu şehirde anlatılıyor olması münasebetiyle, artık sadece tarihi bir şehir değil aynı zamanda bu büyük aşkın şahidi olarak da kazınır zihinlere.
Yazarımız bu eşsiz kitapta öylesine anlatır ki biricik aşkı Selma Kerame’yi, adeta tüm okuyucuyu da aşık eder bu güzel ve bahtsız kadına.



Sevmediği ve sevilmediği biriyle evlendirilen , önce sevdiği adama sonra babasına veda etmek zorunda kalan ve en son, yıllarca hasretini çektiği, daha doya doya kokusunu içine çekmeye fırsat bulamadan dünyaya gelişinden üç beş saat sonra evladını da kaybetmek gibi ağır imtihanlara maruz kalan bu bahtsız kadın “hadi oğlum düş önüme beni götürmek için geldiğini biliyorum” deyip oğlunun ardından o da can verir oracıkta. Hüzün, acı, ızdırab, aşk, sevgi, dostluk, kardeşlik, evlat acısı, ölüm, iktidar arzusu ve mal sevgisi gibi iyi – kötü her türlü duyguyu barındıran bu roman yer yer göz yaşlarına boğup,  yer yer de hayatı sorgulamamızı sağlıyor ve sonunda yine hayatın ne kadar acı ve zor olduğunu, aşkın kavuşmaktan öte tüm ruhla hissedilen derin duygular olduğunu en zarif şekilde yansıtıyor okuyucuya.
Yaşanan bu acılar karşısında bir duaya sığınıyor Selma Kerame; “Merhamet eyle ya Rab ve canlandır bütün kırık kanatları.” Ve son söz olarak  Selma Kerame’ nin mezarı başında, şu sözleri sarf ediyor Halil Cibran;
“Sabır ve metanet bana ihanet etti, kendimi Selma’nın kabri üzerine bıraktım.”

REYHAN SULAMIŞ

Bu gönderiyi beğendiniz mi?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puan 4.2 / 5. Oy sayısı: 5

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir