NAKKAŞTEPE MİLLET BAHÇESİ

5
(3)

 

KIŞIN NADİR GÜZEL GÜNLERİNDEN BİR GÜNDE

Nakkaştepe Millet Bahçesi Üsküdar’ın merkezi konumunda olan bir bahçedir. Onu diğer millet bahçelerinden ayıran en önemli ve genelde ziyaret amacı olan özelliği, Boğaz manzaralı olmasıdır.

Millet bahçesine eğer Kuzguncuk tarafından geliyorsanız ve yürümeyi seviyorsanız, gelirken bir çok özel güzelliğe de şahit olabilirsiniz. Örneğin : Mahallenin beslediği sokak hayvanları ( kedi ve köpeklerin kavga etmeden birlikte oynamaları), bir çok dinin simgesi (cami, kilise, mezarlık ve bu dinsel ögelerin yan yana oluşu) ve en önemlisi kocaman yokuş .

 

Biz ilk gittiğimiz için o koca yokuşu çıkmak zorunda kaldık. (inmesi zevkli ama) Koca yokuşun ardından geldik millet bahçesine. Manzarası çıktığınız yokuşun yorgunluğunu hemen unutturuyor. O kadar güzel ve büyüleyici ki sanki İstanbul ayaklarınızın altında. Bahçe, bir çok oturma alanına da sahip. Kim istemez ki sohbetini, pikniğini böyle bir manzarada yapmak? Bir çok seyir terası da mevcut. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, farklı açılardan, güzel manzaradan objektifiniz ile güzel anlar yakalayabilirsiniz. Ayrıca farklı aktivite alanlarıda mevcut (tenis, zeplin, macera parkuru). İçerisinde ayrıca biyolojik gölet ve yapay şelale mevcut. Su sesinin verdiği dinginlik, adeta ”su akar deli bakar” sözünü doğrular cinsten,  sizi şehrin stresinden uzaklaştırıp başka hülyalara dalmanızı kolaylaştırıyor. Bu alan da çocuklarla birlikte toplu kitap okuma etkinliği yapılabilir diye düşünüyorum. Ya da yine toplu şekilde resim yapma etkinliği.




Bana sorarsanız en güzeli çayınızı alıp, en tepesinden manzaraya bakmak. Uzun uzun manzaraya bakarken, geçmişe gitmek yada geleceği düşlemek; kendinizi hesaba çekmek ve kendi içinize dönmek. Geçmişle gelecek arasına bir köprü, içimizle dışımız arasına bir kapı olma görevini bu eşsiz manzara gönüllü olarak yerine getirecektir.

Giderken eğer toplu taşıma kullanacaksınız Koç Holding tarafından gelinmesini tavsiye ederim. O güzelim yokuştan inmesi kolayda, çıkması biraz zorlayabilir.

ŞEYMA TOSUN

Bu gönderiyi beğendiniz mi?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puan 5 / 5. Oy sayısı: 3

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir