TASARIMCININ GALAKSİ REHBERİ 2

5
(8)

2. BÖLÜM

 

Genelde  hemen hemen her meslek grubunda vardır bu, işin alaylısı ve işin mekteplisi! Bu sefer alaylısından işin mekteplisine çevirdi hayat beni çünkü hiçbir eğitim ve eğitmen beni tatmin etmemeye başlamıştı. Daha fazla öğrenme, daha fazla bilgi ,okulda ne öğretiyorlar nasıl dersler işleniyor diye bir merak uyanıyor insanda. Bu meslekte bu bölümde okuyan insanların hocaların öğretme şekilleri ne? Öğrettikleri benim fazlaca merakıma girdi hayat beni bu bölümün üniversitesini okumamı da sağladı…Araya yıllar girse de o noktaya gelene kadar “görünenin ötesinde görünmeyeni görerek” bu bölüme girmeden, gittiğim, devam ettiğim, sorguladığım şeylerin hepsinin ekmeklerini yedim, hiçbiri zayi olmadı.




Üniversite sınavına girerek tercih yaptım ve Trakya Üniversitesi Kuyumculuk ve Takı Tasarımı bölümünü kazanarak programa girmeye hak kazandım.eğitim aldığım müddetçe bildiğim şeyler olduğu kadar bilmediğim bir çok şey vardı. Ama benim bu bölüme büyük bir tutkum olduğu için en iyi bildiğim şeyi bile bilmiyormuş gibi dinleyip,sorgulayıp sorular sorardım hocalarıma.

Çünkü ben şuna inanıyorum belli başlı şeyler de; bir kitap okuduğumuz da bile ilk hissettiğimiz duygu başka ikinciye okuduğumuzda farkettiğimiz ve hissettiğimiz şeyler çok başka diye düşünüyorum.

TASARIM:ŞÜHEDANUR TAŞKIRAN

Bu bölümü seven merak eden veya okumak isteyen arkadaşlarım var ise çok meraklı olup bu meraklarını gidermek için ellerinden geleni değil, ellerinden gelmeyeni de yapmalarını gerektiğini söylemeliyim. Üniversitenin veya başka okul ortamlarında da bu böyledir, ilk günü herkes kankadır bu değişmez bir kuraldır. İş ertesi günler…bunu yaşadığınızı ve gülümsediğinizi düşünüyorum şuanda. Tavsiyem arkadaş ortamına takılmayın demiyorum ama tasarım, kuyumculuk hep ilk sırada olmak ister ve ilgi ister ve o ilgiyi alamadığında da yavaş yavaş kaybolur gider. Maden çok başka arkadaşlar! Maden sevgisi herkes kantinde cafe de otururken, zevkiniz için öğlen ders bittikten sonra atölyede akşamlamak, çalışmak olmalı müziğinizi açıp kendinizi kaybedip tüm dertlerinizi gündelik sıkıntılarınızı unuttuğunuz bir yer olmalı atölye…

 

ŞÜHEDANUR TAŞKIRAN

Bu gönderiyi beğendiniz mi?

Derecelendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puan 5 / 5. Oy sayısı: 8

Şu ana kadar oy yok! Bu gönderiye ilk oy veren siz olun.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir